Öğretmen hakkında 23 Nisan şikayeti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 13:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'da Atatürk Stadı'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları öncesi 5'inci sınıfı öğrencisi kızı Öykü Özat'ı hiçbir gerekçe olmadan gösterilerden çıkartan Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Kiper'i Valiliğe şikayet eden veli Ahmet Özat, ?Kızımın psikolojisi o öğretmen yüzünden bozuldu? dedi.

Görme engelli avukat Ahmet Özat, Antalya İnönü İlköğretim Okulu 5'inci sınıfta okuyan 12 yaşındaki kızı Öykü Özat'ın 23 Nisan kutlamalarının başlamasına dakikalar kalan okulun Beden Eğitim Öğretmeni Mehmet Kiper tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden gösteriden çıkarıldığı gerekçesiyle Antalya Valiliği'ne soruşturma açılması talebiyle şikeyette bulundu. 23 Nisan günü tüm aile hazırlanarak kızının gösterisini izlemeye gittiklerini anlatan Özat, şöyle konuştu:

?Bayramın başlamasına 10 dakika kala Beden Eğitim Öğretmeni Mehmet Kiper, çocukları sahanın ortasında topladı ve kura çekeceğini söyledi. Kızım iki ay boyunca 23 Nisan Şenliklerine hazırlanmışken, başka bir arkadaşıyla birlikte bir anda, bir gerekçe olmadan yedeğe bırakıldı. Statta bu öğretmen çocukların ikisinin kıyafetini üzerlerinden alarak, yedek listede olan başka öğrencilere verdi. Öğretmen, gösteri kıyafeti olmayan bu öğrencilerin üzerlerindeki günlük kıyafetleri de benim kızımın giymesini istedi. Kaldı ki okul yönetimi gösteride giyilmek üzere kızıma bir etek ve bir bel fuları vermişti. Giysinin diğer bütün eksikleri tarafımızdan karşılandı.?

Kızının 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda stadı ağlayarak terk ettiğini kaydeden baba Özat, 2008- 2009 öğretim yılında İnönü İlköğretim Okulu'nda göreve başlayan Kiper hakkında daha önce de olumsuz davranışları nedeniyle kendisi hakkında okul yönetimine sözlü şikayetlerinin olduğunu söyledi. Özat, ?Kiper'in bu nedenle kızıma husumet beslediğini düşünüyorum. Okulda sergilediği davranışlar bir öğretmeni yakışmayacak kadar çirkindir? diye konuştu.

Ahmet Özat, 23 Nisan günü yaşanan olaylarla ilgili 28 Nisan Salı günü okula giderek yönetimle konuşmaya çalıştığını ancak hakarete uğradığını iddia etti. Özat, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda dans gösterisine alınmayan kızının psikolojisinin bozulduğu ve kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle öğretmen Kiper hakkında Antalya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet dilekçesi yazdığını bildirdi.

Beden eğitimi öğretmeninin çocuklara kaba davrandığını ve küfürlü konuştuğunu, bir öğretmene yakışmayacak çirkin davranışlar sergilediğini öne süren baba Özat, ?Örneğin, derste bir hareket gösterip, Bu hareketi yapmayan böyledir diyerek eliyle halka işareti yapmaktadır? dedi.

Görme özürlü avukat Özat, kızının psikolojisinin bozulduğunu, okula bile gitmek istemediğini, özellikle de beden eğitimi dersine girmek istemediğini, bu nedenle şikayette bulunduğunu söyledi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, konu hakkında müfettiş görevlendirildiğini, araştırma ve inceleme başlatıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber